|
|
Právě je úte 07. zář 2010 15:40:42
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
 |
|
 |
|
| Autor |
Zpráva |
|
johny31
|
Předmět příspěvku: Strava v zime. Napsal: pon 25. led 2010 11:35:48 |
|
Dovolil som si založit novu temu.Nakolko mi už chvilami šibe,čo vlastne v zime podavat legom a niekedy sa pristihujem,či nie som až moc velky magor ohladom stravy.  Chcel by som Vas poprosit,čim realne krmite cez zimu,žiadny manual,navod,ale realita.Začnem svojimi: rukola,polniček,ibištek,struhana mrkva,mrkvova vnat,struhany zeler,kalerabove listy,struhany kalerab,listy redkvičky,čakanka občas - varena ryža,bezvaječne cestoviny,nakličena mungo fazula. Viaceri mate legov už par rokov,takže Vaše skusenosti by som ocenil.Nemusite rozpisovat škodlive zložky zelenin atd..Dik 
|
|
|
|
 |
|
Mike
|
Předmět příspěvku: Re: Strava v zime. Napsal: pon 25. led 2010 18:36:16 |
|
rukola, polníček, endivia (nechutná), čínské zelí, hořčice, perila (nechutná), občas směs salátů (římskej, dubovej list, italský srance - "Lollo" apod.), pórek, ibišek, vyjimečně kapusta, špenát natě: mrkev, kedlubny, ředkvičky zelenina: mrkev, cuketa, okurek, paprika, fazolový lusky, dýňu a vlastně kdeco se zrovna vyskytne sekaný seno, jen v zimě na přilepšení - melouny, jabko, banán, hroznový víno, mango, fíky, papája, tofu sýr, granule, nedávno jsem jim dával křepelčí vajíčka (poprvé co je mám) a málem mě sežrali i s kaťatama určitě jsem toho hafo zapoměl  , tak budu pokračovat, až mě něco napadne, v zimě je to na houby 
_________________ Mike http://www.reptile.cz
|
|
|
|
 |
|
Zuzana
|
Předmět příspěvku: Re: Strava v zime. Napsal: pon 25. led 2010 19:17:30 |
Registrován: stř 23. led 2008 21:08:27 Příspěvky: 130 Bydliště: SLOVENSKO
|
U nas to iste, len obcas varena soja,to musi byt,to je jeho droga po cukete  a obcas uvareny zemiak, ja mu dam obcas aj kusok suroveho, ale uz krmi len oco,lebo on je doma a prakticky si Dinka uz privlastnil 
_________________ Leguan Dinko od juna 2005.
|
|
|
|
 |
|
majky
|
Předmět příspěvku: Re: Strava v zime. Napsal: pon 25. led 2010 20:14:11 |
|
Tak u nás hlavně rukola, polníče, listy kedlubne a ředkviček.. A se zeleniny okurek,cuketa,mrkev... Pak dávame občas edivii, čínské zelí nebo kapustu ,taky nějakej ten salát-ledovej,lolo,římskej.... ,ale to vážně jen výjmečně..  no a skoro sem uplně zapomněl ,že miluje mraženou(vařenou  ) zeleninu - fazole, hrašek, kukuřice, květák, mrkev....
|
|
|
|
 |
|
yoko
|
Předmět příspěvku: Re: Strava v zime. Napsal: pon 25. led 2010 23:09:41 |
Registrován: pát 25. led 2008 12:03:56 Příspěvky: 184 Bydliště: Ostrov u Karlových Varů
|
My jedeme pul na pul mrazeny zasoby listu a granule ExoTerra Iguana Adult - do Yoka padaj jak Nemci do krytu 
|
|
|
|
 |
|
Jana
|
Předmět příspěvku: Re: Strava v zime. Napsal: úte 26. led 2010 15:39:03 |
|
|
U nás polníček, rukola, listy od ředkviček, občas i ředkvičky, listy mrkve, pórek, mražený hrášek. Endivie a saláty Barnabášovi nechutnají. Občas tofu. Celkově to, ale s jídlem není žádná sláva, protože ještě pořád probíhá páření. Ani granule teď nechce.
|
|
|
|
 |
|
janica
|
Předmět příspěvku: Re: Strava v zime. Napsal: úte 26. led 2010 23:14:33 |
| Administrátor |
 |
Registrován: úte 22. led 2008 20:04:26 Příspěvky: 597 Bydliště: planeta Země
|
|
Ahojky, no u nás je to co zima, to něco jiného. Letos naprosto vedou směsky, kde je základem strouhaná cuketa a mrkev + nějaká obměna dvou dalších složek. Třeba v podobě papriky - červená aj zelená aj bílá (do včil nebyla paprika vůbec v kurzu), pórek, mrkvová nať, mladá cibulka, strouhaný kedluben. Pak dostávají listy kedlubnové aj ředkvičkové a když je náhodou i řepa červená s listama tak aj ty řepové. Dál rukolu, obřas římský salát, u Ziga je letos hitem polníček a listy řapíkatého celera. Občas mají dušenou brokolicu (tak 3-4 x za zimu), tofu a jako mňamku vařený vaječný bílek. Krouhané čekankové puky v kombinaci s krájeným jabkem a lehce posypané koprem nebo kudrnkou. Z ovoce vedou jednoznačně fíky a kaki (za ty se u nás aj panáčkuje), pak borůvky, maliny a jahody. Včil máme v lednici meloun tak ten bude letos v zimě poprvé, banány dostali zatím dvakrát. Směsku granulí jim dávám tak jednou do týdne. Ještě řeřichu, meduňku a mátu a možná je to asi všecko.
|
|
|
|
 |
|
Jana
|
Předmět příspěvku: Re: Strava v zime. Napsal: stř 27. led 2010 11:41:23 |
|
|
U nás ovoce moc nejede, loni měl hodně rád fíky, ale letos je nechce a nejraději má meruňky. Občas mu je kupuji i teď v zimě, pokud jsou hezky zralý (dovoz z JAR).
|
|
|
|
 |
|
johny31
|
Předmět příspěvku: Re: Strava v zime. Napsal: čtv 28. led 2010 13:17:06 |
|
Díky moc,vidno,že zhruba krmime rovnako v menšich odchylkach.Mame tu komplet menu na zimu. 
|
|
|
|
 |
|
janica
|
Předmět příspěvku: Re: Strava v zime. Napsal: čtv 28. led 2010 22:16:05 |
| Administrátor |
 |
|
 jo jo a eště sem zapomněla na blumy, ty veliké fialové taky milujou 
|
|
|
|
 |
|
Kája
|
Předmět příspěvku: Re: Strava v zime. Napsal: pát 29. led 2010 10:20:08 |
|
|
Na pár slaďounkých švesteček si dá Artík taky říct.
_________________ Legoškům zdar
|
|
|
|
 |
|
johny31
|
Předmět příspěvku: Re: Strava v zime. Napsal: sob 13. bře 2010 20:25:35 |
|
Od 1.1.2010 do 13.3.2010 -10,5 kg listov a zeleniny+ daka paprika z kuchyne+ odpadove koše v supermarketoch.  Čo ešte pre nich môžeme spravit.. 
|
|
|
|
 |
|
Kája
|
Předmět příspěvku: Re: Strava v zime. Napsal: pon 15. bře 2010 11:01:57 |
|
 Úděsně žravá zima,schválně jsem jim převážila misky a málem jsem omdlela.2x denně každý 200 g nakrájených listů,t.j. každý den 800g žrádla=týden 5,6 kg.Se divím při nákupech,že vozík mám plný jen zeleného pro zelené a pro lidi nic. Tak tak vydržíme od soboty do soboty.Jestli to tak půjde dál budu si muset koupit lednici jen pro zelenáče.  Pravda,není to úplně nejzdravější meníčko,ale co mám dělat? Dávám i čínské zelí i kapustu mimo ledový salát,hl.salát a klasické zelí už ochutnali všechno co se dá koupit,už ať je jaro a pampelichy!  Stejně mám pocit,že Artíček má pořád hlad,za celozrnej chleba(ne čerstvý)by duši dal,za piškot chodí jen po zadních a pokud má v misce těstoviny nebo rýži,tak stačím tak tak uhnout rukou. 
|
|
|
|
 |
|
johny31
|
Předmět příspěvku: Re: Strava v zime. Napsal: pon 15. bře 2010 11:42:59 |
|
No obavam sa buducej zimy...Toto je vaha len čisto kupenej stravy pre nich.Ani neviem kolko ryže ,cestovin a inych veci som čorkol manželke z lednice a špajzky.  Pritom sa Speedy rozkrmuje až teraz.Zaujimave,že mne činske zeli nechcu vôbec. 
|
|
|
|
 |
|
janica
|
Předmět příspěvku: Re: Strava v zime. Napsal: pon 15. bře 2010 20:46:29 |
| Administrátor |
 |
|
 plný vozík zeleneho  to je mi nějaké povědomé A je to opravdu nějaké divné období, neb mám pocit, že takto "popelnicujou" všem. U nás z nouze už i ten ledový salát dostali, abych nadstavila směsku když jsme docházeli. Pravda nedostatkem prostoru v chladnici už netrpíme, ale je fakt, že zelené zabírá víc jak půlku a za 5 dní hurá znova na nákup - no jde jim to fakt pěkně 
|
|
|
|
 |
|
Kája
|
Předmět příspěvku: Re: Strava v zime. Napsal: úte 16. bře 2010 11:27:28 |
|
 Unás le lednice rozdělená: 2 police lidi,3 police a dvě šuflata zelenáči, jedna krabička psi.
|
|
|
|
 |
|
Kája
|
Předmět příspěvku: Re: Strava v zime. Napsal: stř 17. bře 2010 11:09:18 |
|
 Ani nemluvím,Artík už ze zásady přestal wc vyhledávat a Amosko ten si jde ulevit dolů,ale protože je mršička,tak se v tom ze sportu vyválí(ale pokud panička stíhá nebo nemá Amosko psychický blok, tak kaká Amík do vaničky).
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|
|