Právě je pon 06. zář 2010 1:26:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Stránka 4 z 4 [ Příspěvků: 70 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Dásně
PříspěvekNapsal: stř 23. čer 2010 22:42:17 
Administrátor

Prosím ten substrát z terárka odstranit a nahradit něčím hygieničtějčím, plus desinfekce prostoru např. F10 rozhodně nebude naškodu.
Hlava vypadá jakoby se chtěl mermomocí odněkud prodrásat ven, že má tak masivně chycené jen hrany. Vypadá to jako leguání modřiny, což by odpovídalo i vychlípenému pysku od námahy. Nvím je to jen můj odhad, páč naši měli modřiny několikráte.
Pokud takový prcek venku blázní tak ho tam nenechávejte půl dne, stačí vyjít jen na rameni na půl hodinky a postupně uvykat. Pro jistotu si uháčkujte jednoduchý řetízek, který zafixujte před zadní hohy okolo těla a ten mu navlečte až pujdete ven - http://2006.zooexotic.cz/images/editori ... n_j4_v.jpg
Nebo zakoupit flexarium a to zavěsit do běhavého stínu někam pod okraj stromu. Pokud nemá tu papulku nějako poměklou tak se to určitě začne hojit.

Profil  ICQ 

PříspěvekNapsal: čtv 24. čer 2010 18:29:55 

Děkuji za rady, Oskar sice býval venku už loni a byl vždycky na "vodítku", ale letos to ylo poprvé co jsem ho vypustila venku do výběhu. Je pravda že chvilku bláznil a snažil se dostat ven,ale pak se uklidnil a mě se zdálo, že si zvykl. Podle toho co mi píše Janica se teda asi spíš unavil. Netušila jsem že studenokrevné zvíře může mít modřiny, ale děkuji zase jsem u něco chytřejší.
Jo a co mu teda lepšího dát místo podestýlky? Nějak mi je proti srsti nechat ho lozit po holém skle.
Ještě jednou díky.

PříspěvekNapsal: čtv 24. čer 2010 22:04:35 
Administrátor

Holé sklo určo né, to by dobré nebylo. Jinak na to sklo lze použít prakticky cokoliv co se lehce udržuje. Kachličky, lino, marmoleum, lakovanou osb desku nebo dřevěné prkna, nebo nějaký panel ze systému abitibi, nebo poskládat podlahu z pvc palubek. Možností je docela dost :) a nebo potom jako substrát u prcka lze použít jemný písek, ale jak by se to mělo pak s každodenním čištěním - nevím, sice na oko hezké, ale údržbově asi dost komplikované u leguána.

Profil  ICQ 

PříspěvekNapsal: pát 25. čer 2010 14:28:41 

V starom terku mi dno tvori akvarium.Nepostrehol som žiadny problem,pod nim je nalepene lino.Hrany su zakryte,lišty obrusene,hygiena sa dobre udržiava,na dno aj tak nelozili.
Vo velkom terku mam dlažbu,tiež sa to dobre udržuje.
V 3 -taka dočasna voliera,tam som mal naspodu lino.Len pri použiti lina treba riadne oblepit okraje až tam nezateka moč,popripade voda.Toto som trochu zanedbal a onedlho aj citil. :mrgreen: Ale už ju nepouživam,lebo to čo ludia kedysi volali slnko už ani nepoznam...
Podla mna je lino najvhodnejšie.Tlmi nečakane skoky a pady legov a celkom dobre sa udržiava v čistote.Je teplejšie ako sklo a dlažba-obkladačky a na vyber je vela rôznych skoro prirodne vyzerajucich vzorov.
Pri použiti plavajucich laminatovych podlah treba takisto spoje riadne prelepit lepidlom. ;)

Profil  ICQ 

PříspěvekNapsal: pát 02. črc 2010 22:55:33 
Administrátor

Tak co, jak pak a zda-li pak se Oskar hojí?

Profil  ICQ 

PříspěvekNapsal: ned 04. črc 2010 14:07:19 

Tak to opravdu vypadá,že to bylo jenom potlučené. Modřiny při svlíkání pomalu mizí a tlamička se taky vrací zpátky kam patří. A k tomu substrátu - ted už to měnit nebudu, do měsíce bude mít nové terko, tak tam to udělám jinak. Ale co se týká čištění, tak jsem problém neměla - Oskar chodí čůrat na jedno místo a kaká do vody. Takže jenom měním vodu a lopatkou posbírám počůrané granule a jednou za měsíc komplet očista. Díky za rady. Jsem ráda,že Oskar se vzpamatovává dobře.

PříspěvekNapsal: pon 05. črc 2010 22:48:07 
Administrátor

Tak to je prima, že se mu daří.
Ono s tím substrátem ani tak nejde o čištění jako o možnost pozření, což v mnoha případech = smrt leguána.
Pro legoše je asi nejideálnější substrát sušené květenství vojtěšky, jenže kdo z nás má tu možnost, že jo :(

Profil  ICQ 

PříspěvekNapsal: pon 02. srp 2010 20:22:42 

Tak hlásím,že Oskar už je úplně v pořádku :) papulka vypadá,tak jak má a modřiny se pěkně svlíkly. Už je zase stejně protivný a výbojný :D Což je známka totální regenerace a uzdravení.
Takže hurá.

PříspěvekNapsal: pon 02. srp 2010 21:13:00 

Supeer!!Gratulacia od nas. :mrgreen:

Profil  ICQ 

PříspěvekNapsal: pon 02. srp 2010 22:36:51 
Administrátor

Super, že je v pohodě :) díky za zprávu.

Profil  ICQ 

Stránka 4 z 4 [ Příspěvků: 70 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina